1300 Views |  Like

FFW 2016 – Feeric Venue, deschis designerilor din întreaga lume

A doua zi a festivalului Feeric Fashion Week, cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est, a debutat la orele amiezii într-unul dintre cele mai cochete locuri din municipiul Sibiu, pe pasajul care leagă strada Mitropoliei de strada Xenopol. În penumbra tunelului, brandul argentinian Ruma Zapatos a oferit publicului o prezentare de pantofi de-a dreptul speciali. Pentru această colecție, Ruma Zapatos au lucrat cu un aurier care a produs ornamente în aur alb și roz de 18 karate. „Liniile sunt conceptul de bază al acestei colecții. Linia este cea mai pură și mai simplă formă de expresie iar în același timp oferă dinamism și varietate prin formele și contururile sale”, spun designerii argentinieni despre colecția lor. Ruma Zapatos este un brand de țară în Argentina iar colecții ale creatorilor au fost prezentate în Argentina Fashion Week, în Paraguay, Columbia, Paris, Dubai și Milano.

zapatos

Linia de producție paste făinoase a Fabricii Boromir a fost casă noii colecții a designerului român Gina Cas, o colecție realizată exclusiv din neopren. Colecția Ludic a fost creată pentru sezonul toamnă-iarnă și urmărește transpunerea artei în vestimentație prin abordarea unor direcții de creație diferite de cele convenționale. Caracterul ludic este dat de cromatica îndrăzneață și în același timp de abordarea futuristică a compoziției de linii și forme. Lavinia Ilieș și Sebastian Roncea au închis seria prezentărilor individuale de ieri cu o colecție comună prezentată în superbul decor al Palatului de Vară Brukenthal din Avrig. Colecția Tsardom Dada are puternice influențe rusești, pornind de la costumul militar rusesc, cu influențe din arhitectura țaristă și o paletă de culori ce pleacă din verdele oceanic, trece prin indigo până la camelul cognac specific perioadei dinaintea primului război mondial.

agatha ruiz de la prada

Prima seară în Feeric Venue a decurs impecabil, cu patru prezentări de modă și o ceremonie de premiere a ambasadorilor Feeric din anul 2016. Unul dintre cei mai cunoscuți designeri spanioli, Agatha Ruiz de la Prada, a deschis show-ul cu o colecție de 20 de piese absolut superbe. Pimpi Smith a prezentat apoi colecția oferită și publicului din Alba Iulia, o colecție cu adânci rădăcini argentiniene, inspirată din viața faimoasei Evita Peron. Bianca Popp a prezentat cea de-a treia colecție a serii, Disruptive Dream, o colecția arhitecturală realizată dintr-un mix de materiale organice și non-organice, în culori contrastante, alb, negru, gri și albastru. Prezentările s-au încheiat cu show-ul oferit de Vasilije Kovacev. Colecția Odyssey 3 este realizată aproape în totalitate în negru, cu câteva accesorii gri și o singură pată de alb. Hainele sunt realizate din bumbac, mătase, tulle și piele, cu detalii în piele și metal. Șapte personalități din lumea modei și a blogosferei de fashion din România au fost omagiate la finalul serii pentru contribuția adusă de-a lungul ultimilor ani la dezvoltarea Feeric Fashion Week. Catrinel Menghia, Dana Săvuică, Sandra Bendre, Ioana Chișiu, Gabriela Atanasov, Ioana Grama și Oana Zidaru au primit distincțiile de Ambasador Feeric în cadrul unei ceremonii ce a închis seara de venue și a dat startul petrecerii ce s-a întins până aproape de dimineață.

ambasador

A treia zi a Feeric Fashion Week debutează cu prezentarea Alinei Moza, la ora 13, pe strada Xenopol în apropierea hotelului Împăratul Romanilor. La ora 16, în biserica evanghelică din Cristian, publicul va putea urmări o nouă colecție a brandului argentinian Sarah Jessy Jones iar de la ora 19, Albec Bunsen prezintă noua colecție la Fabrica Boromir. Yvan Andreu, Petra Orha, Spoff și designerul grec Mario Karavasilis vor umple programul prezentărilor din Feeric Venue / Redal Expo, de la ora 22. Seara se va încheia cu un nou party realizat împreună cu Jidvei și brandul Mysterium.

 

Feeric Fashion Week este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu și susținut de Primăria Alba Iulia.

Ediția din acest an a Feeric Fashion Week este organizată în parteneriat cu Jidvei.

Susținut de: Banca Transilvania.

Parteneri de ediție: Mysterium, AutoSchunn, Evian, Strongbow

Parteneri de tradiție: Boromir, Wella, Redal Expo, Kessler, Buonavista, Școala de șoferi Prima, Mainetti.

Partener media internațional: FNL Network

Partener media național: Kiss FM

Parteneri media: Trend Prive Magazine, The Backstage Collections, Alist Magazine, Whisper, Look TV, Diva Hair, Zile și Nopți, Casino