1443 Views |  Like

A 9-a ediție Feeric Fashion Week s-a încheiat

Feeric Fashion Week, cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est, a pus punct unei săptămâni extraordinare, care a transformat Transilvania într-unul dintre punctele de reper în lumea internațională a modei. Două zile în cetatea Alba Carolina și șase zile în Sibiu și împrejurimile orașului au adus o reputație excelentă acestei săptămâni a modei, reflectată cu entuziasm în presa internațională de specialitate.

FFW2016 - DAY 5 @Sebastian Marcovici-46

Ultima zi a festivalului de la Sibiu a debutat cu prezentarea designerului libian Cylia Dora. „Heritage” este o colecție cu influențe orientale, creată în jurul broderiilor și carpetelor tradiționale ale Orientului. Prezentarea a avut loc la porticul de pe strada Manejului, în fața a peste 150 de spectatori. A doua prezentare individuală a avut loc în depoul CFR, pe placa turnantă ce deservește atelierele de reparații ale locomotivelor. Pasarela a fost amenajată pe liniile de cale ferată și pe placa turnantă ce a făcut în permanență rotiri de 360 de grade în timpul defilării. Emma Viedma este designerul care a avut curajul să pună în scenă o asemenea prezentare spectaculoasă.

FFW2016 - DAY 5 @Sebastian Marcovici-33

Gala Feeric a debutat la lăsarea serii în fața unei audiențe extrem de numeroasă. Sute de sibieni, invitați, bloggeri și designeri au vrut să asiste la evenimentul vedetă al săptămânii modei. Spectaculoasa pasarelă suspendată a fost, din nou, punctul de atracție al serii, pe pasarelă fiind prezentate nu mai puțin de șase colecții. Amfitrionul Galei Feeric, Cosmina Păsărin, a dat startul show-ului mulțumind tuturor invitațiilor veniți din toate colțurile lumii pentru a fi parte la cel mai important eveniment de modă din Europa de Est. Mihaela Teleagă a deschis seara cu o nouă colecție a brandului Catch Michelle. Mihaela este unul dintre cei mai promițători designeri de oridine română, fiind absolventă a Institutului Marangoni și beneficiara unui internship cu faimoasa Vivienne Westwood. Colecțiile sale au fost prezentate atât la New York Fashion Week cât și la evenimentul similar din Paris. Vali Cioban a prezentat apoi colecția Ielele, o idee născută din dorința de a onora tradițiile românești și în același timp de a încuraja oamenii să se exprime și să fie ceea ce simt. Conceptul combină legenda ielelor cu realitatea și transpune frumusețea nepământească a acestor făpturi într-un decor urban. Mona Predescu a înveselit atmosfera cu o colecție exuberantă, pe alocuri naivă, visătoare și liberă intitulată 18. Inspirația din spatele colecției este modelul feminin de 18 ani, hainele fiind piese clasice descompuse, pantaloni reinventați sau topuri relaxate, croite fără reguli. A urmat prezentarea colecției Rozan, realizată de Roxana Pârvu. Rozan este o colecție de eleganță pură, care mizează pe grație și feminitate. Piesele sunt compuse din dantelă, cu broderii fin aplicate, cristale, mărgele și pietre Swarovski. Creațiile Rozan sunt dedicate eleganței feminine și femeilor puternice, datorită acestor ornamente îndrăznețe și impunătoare care dau un plus de culoare și extravaganță. Nici domnii nu au lipsit din programul Galei Feeric. Brandul Serrousi a prezentat o întreagă colecție de costume bărbătești. Iar seara de gală s-a încheiat cu o colecție combinată Provocative & Plik. Gloria Dimitrova și Vladislava Valkova au pus în scenă un spectacol total, în care rochiile Provocative s-au completat perfect cu gențile realizate sub brandul Plik.

Feeric Fashion Week 2016 a însemnat peste 50 de designeri veniți din toate colțurile lumii și invitați de marcă din lumea internațională a modei. Alături de vedete din România precum Dana Săvuică, Ana Morodan, Dana Rogoz și Cosmina Păsărin au participat de-a lungul acestei săptămâni Andrea Garmendia, star TV argentinian, Anama Fereira, directorul celei mai importante agenții de modele din Argentina, renumitul fotograf italian Nicola Casini, Sherry Fan, din partea agenției Sherry Models din Guangzhou, China sau reprezentanți ai agenției Wave Management din Milano precum și numeroși ziariști de la Vogue Italia, Schon Magazine, Le Fashion Post sau La Moda Channel din Barcelona.

 

Feeric Fashion Week este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu și susținut de Primăria Alba Iulia.

Ediția din acest an a Feeric Fashion Week este organizată în parteneriat cu Jidvei.

Susținut de: Banca Transilvania.

Parteneri de ediție: Mysterium, AutoSchunn, Evian, Strongbow

Parteneri de tradiție: Boromir, Wella, Redal Expo, Kessler, Buonavista, Școala de șoferi Prima, Mainetti.

Partener media internațional: FNL Network

Partener media național: Kiss FM

Parteneri media: Trend Prive Magazine, The Backstage Collections, Alist Magazine, Whisper, Look TV, Diva Hair, Zile și Nopți, Casino