2237 Views |  Like

Sibiu de 10 și în lumea modei

Ediția aniversară Feeric Fashion Week – 10 ani, va avea loc între 17 și 23 iulie, la Sibiu

Peste 50 de designeri și zeci de invitați din toate colțurile lumii vin la Sibiu pentru „cea mai creativă săptămână a modei” din calendarul internațional al evenimentelor de profil.

Între 17 și 23 iulie, ora exactă în lumea modei internaționale se va da din Sibiu, fosta Capitală Culturală a Europei. Denumită de jurnaliști din presa internațională drept „cea mai creativă săptămână a modei din lume”, Feeric Fashion Week a pregătit un adevărat spectacol, atât pentru public cât și pentru ziariștii de profil și bloggerii de specialitate, în cea mai mare ediție a festivalului de până acum. Săptămâna modei de la Sibiu a început în anul 2008 sub denumirea de Feeric Fashion Days, iar în urmă cu două ediții a trecut la denumirea consacrată de marile săptămâni ale modei din lume. Pentru cea de-a 10-a ediție a acestui eveniment spectacol, la Sibiu și-au anunțat prezența,pe langa designeri din marile capitale ale modei, alți zeci de designeri din toate colțurile lumii, din Argentina în Hong Kong, din Indonezia în Chile, din Paraguay în Olanda.

Creativitatea săptămânii modei de la Sibiu a fost dată, de fiecare dată, de spectaculoasele locații pentru prezentările de modă. Captivați de frumusețea acestor locuri, designerii au început să devină din ce în ce mai interesați de a-și pune în valoare colecțiile într-un ambient total deosebit. Prin urmare, cea de-a zecea ediție a Feeric Fashion Week va reuni într-un singur eveniment cele mai spectaculoase locații de prezentare utilizate în cei 10 ani. „Vom revedea prezentări de modă în cariera de piatră de la Turnu Roșu, la Castelul de Lut Valea Zânelor din Porumbacu de Sus, în tramvai sau în mocăniță, în apropierea fântânii din Piața Mare, în Aeroportul Internațional Sibiu și în Depoul CFR sau pe Pasajul Scărilor. Având în vedere nivelul spectaculos al acestor spații neconvenționale pentru prezentările de modă ne așteptăm la o expunere mediatică în presa națională și internațională sporită față de edițiile precedente. Însă, cel mai important, ne așteptăm la un public numeros, având în vedere că accesul la toate evenimentele din cadrul Feeric Fashion Week este gratuit, pentru că spectacolul se adresează în primul rând celor prezenți, fie ei pasionați de modă sau nu”, spune Mitichi, președintele Feeric Fashion Week.

Pe lângă prezentările de modă, Feeric Fashion Week redeschide porțile spre fotografia de modă prin două expoziții ce vor avea loc în timpul festivalului. Vicepreședintele Feeric Fashion Week, Landiana Cerciu, este personajul principal al unui proiect fotografic unic în România până în acest moment. 10 dintre cei mai importanți fotografi de modă din țară au participat în realizarea expoziției „10.4.1”. Fotografii au avut rara oportunitate de a crea o imagine în stilul propriu folosind același model, în propriul lor stil. Cei zece fotografi sunt Andreea Retinschi, Roxana Enache, Oltin Dogaru, Cosmin Gogu, Nicola Casini, Alex Gâlmeanu, Victor Oancea, Horațiu Curuțiu, Cornel Petruș și Mitichi. Vernisajul expoziției va avea loc în prima zi a festivalului de la Sibiu, în 18 iulie, la Versailles by Buonavista, în apropiere de Cisnădioara. Ulterior, expoziția va putea fi admirată în Feeric Venue – Redal Expo, și în cadrul Galei Feeric ce va avea loc în seara zilei de 22 iulie, în Piața Mică. „De-a lungul carierei mele de model am participat la sute de shootinguri în care a trebuit să pun în practică ideile altora. De această dată a fost invers, eu am fost în spatele ideii și m-am putut implica activ alături de cei 10 minunați fotografi pentru a obține împreună rezultatul pe care îl dorim. A fost cel mai important proiect fotografic la care am participat și de abia aștept să vedeți rezultatul”, spune Landiana Cerciu, creatorul expoziției „10.4.1”. Cea de-a doua expoziție este o retrospectivă a celor 10 ani de proiect și va fi realizată de Sebastian Marcovici, urmând să fie expusă pe toată durata festivalului în Feeric Venue.