3357 Views |  Like

Feeric Fashion Week, ziua a treia. Din depozit la palat

Șapte prezentări de modă și o petrecere ce s-a încheiat în zorii zilei au ținut capul de afiș al celei de-a treia zi a celei mai creative săptămâni a modei din Europa, Feeric Fashion Week.

Ziua s-a deschis în Feeric Venue, la Redal Expo, unde patru designeri și-au prezentat noile colecții. În premieră la Feeric Fashion Week, designerul Pedro Juan Glez a deschis seria prezentărilor cu colecția Femme, un manifest feminist pentru egalitate, libertate, pentru dreptul de a alege cum vrei să arăți și să te îmbraci. Colecția are elemente din arta barocă, din lucrările unor artiști precum Noel-Nicolas Coypel sau ale fotografilor Helmut Newton sau Steven Maisel. Stella a fost cea de-a doua colecție prezentată în Feeric Venue, creată de designerul Waleska Morin. Colecția se inspiră din cerul înstelat al Insulelor Canare și se remarcă prin utilizarea paietelor, satinului și a culorilor puternice, roșu și galben combinate subtil cu violet și gri. Savoir Faire și Pimpi Smith au încheiat primul șir al prezentării. Designerul argentinian a adus la Sibiu o nouă colecție de genți, intitulată O Sole Mio, o colecție inspirată din lumina soarelui, genți cusute manual cu cristale și pietre semi-prețioase ce imită bolta cerească.

Prima prezentare individuală a zilei i-a aparținut designerului român Bianca Popp. Unul dintre primii designeri participanți la Feeric Fashion Week, Bianca a creat un show minunat în depozitul de făină al Morii Cibin, la Fabrica Boromir. Colecția bicoloră a fost pigmentată de un show de dans contemporan realizat cu sprijinul Teatrului de Balet din Sibiu. Festivalul s-a mutat apoi la Palatul de Vară Brukenthal din Avrig, unde un alt designer argentinian, Pia Carregal, a prezentat noua ei colecție toamnă-iarnă. Pe scările ce coboară de la Bel-Etage spre Oranjeria palatului publicul a admirat colecția Celestial Queens, o colecție inspirată din femeia modernă. Seara s-a încheiat cu o petrecere în stil argentinian, în grădina Palatului, unde invitații au degustat faimoasele empanadas și au petrecut până în zorii zilei.

Penultima zi a festivalului începe astăzi la ora 14, cu prezentările brandurilor Modement și Zeta 1, ambele prezentări urmând să aibă loc la Fabrica Boromir. Apoi, de la ora 17, The Secret Code of Fashion prezintă o nouă colecție colectivă într-un show urban ce va avea loc în skate-park-ul de pe bulevardul Coposu. La ora 20, Reprobable va transforma în pasarelă de modă service-ul auto al partenerului Feeric Fashion Week, Ford prin Mecatronics Sibiu. În Feeric Venue în această seară vor avea loc nu mai puțin de 7 prezentări, urmate de prima parte a Feeric Afterparty, petrecere ce se va continua sâmbătă, la finalul Galei Feeric.

 

Feeric Fashion Week are loc între 17 și 22 iulie, la Sibiu. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri: Ford prin Mecatronics Sibiu, Lillet, Wella, Paese, Boromir, Redal Expo, Scoala de soferi Prima, Buonavista