3176 Views |  2

Feeric Fashion Week, ziua a doua. De la Palatul Buckingham la Sibiu

Cea de-a doua zi a celei de-a 11-a ediții a Feeric Fashion Week a debutat cu un show extrem de spectaculos, pe Pasajul Scărilor, în centrul vechi al Sibiului. Designerii new-york-ezi din spatele brandului Cat & King au prezentat colecția Eroina, o colecție toamnă-iarnă inspirată din literatura romantică a secolului 18. Piesele colecției au inspirație militară și vorbesc despre o lume decadentă și supranaturală, în care eroina nu se teme să exploreze necunoscutul.

Apoi, brandul argentinian Ocantos a scos la lumină o nouă colecție plină de farmec și culoare, prezentată publicului în decorul superb al Clubului Ecvestru. Inspirată din majestuozitatea cabalinelor și din jocul de polo călare, colecția lui Eduardo Ocantos a smuls ropote de aplauze din partea publicului. Ultima prezentare individuală a zilei a aparținut designerilor maltezi Charles & Ron, unii dintre primii designeri străini ce au participat la Feeric Fashion Week. Colecția celor doi designeri a fost prezentată la începutul acestui an la Palatul Buckingham, în cadrul Commonwealt Fashion Exchange și a fost extrem de lăudată de Anna Wintour și Naomi Campbell, prezente la eveniment alături de ducesa de Cambridge, Kate Middleton. Colecția este inspitată din comorile opulente ale insulelor malteze și în special din Palazzo Parisio, unul dintre locurile preferate ale celor doi designeri.

Prima seară în Feeric Venue a fost deschisă de show-ul atipic conceput de designerul sibian Adriana Goilav. I Am este o colecție capsulă, cu un titlu simbolic. Piesele vestimentare îngemănate între ele prezintă un caracter simbiotic a „cine suntem noi”. Colecția a fost realizată cu sprijinul echipei Mendel Collective iar spectacolul a fost regizat de Cătălin Bocîrnea. Apoi, cei 33 de tineri designeri selectați pentru concursul Feeric 33 și-au expus creațiile în fața juriului internațional venit la Sibiu pentru această competiție. Fiecare designer a prezentat câte trei piese de îmbrăcăminte, iar rezultatele vor fi comunicate mâine. Marele premiu al concursului este un contract în valoare de 30.000 de euro ce îl va aduce pe câștigător pe marea scenă a modei europene.

Ziua de astăzi va fi deschisă de patru show-uri ce vor avea loc în Feeric Venue, la REdal Expo, de la ora 13. Apoi, designerul român Bianca Popp prezintă o nouă colecție în depozitul de făină al Morii Cibin, la fabrica Boromir, prezentare ce va fi precedată de un moment de balet organizat în colaborare cu Teatrul de Balet din Sibiu. Seara se încheie în decorul superb al Palatului de Vară Brukenthal din Avrig, unde publicul este așteptat la o seara 100% sud-americană. Pia Carregal va deschide seara cu un show plin de inedit, pe scările ce coboară spre Oranjeria palatului. La finalul show-ului, oaspeții sunt invitați la Argentinian Garden Party, o petrecere plină de savoare sud-americană, unde se vor degusta produse specifice bucătăriei argentiniene, în avanpremiera programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

Feeric Fashion Week are loc între 17 și 22 iulie, la Sibiu. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri: Ford prin Mecatronics Sibiu, Lillet, Wella, Paese, Boromir, Redal Expo, Scoala de soferi Prima, Buonavista